Бившият премиер Иван Костов призова днес България да постигне нулева енергийна

...
Бившият премиер Иван Костов призова днес България да постигне нулева енергийна
Коментари Харесай

Костов отказа да се покае за сделката с „Лукойл“

Бившият министър председател Иван Костов прикани днес България да реализира " нулева енергийна взаимозависимост " от Русия, само че отхвърли да се покае за договорката през 1999 година с съветската компания " Лукойл ", която купи " Нефтохим " Бургас на занижена цена от 101 млн. $. На въпрос дали съжалява през днешния ден за тази договорка, той съобщи в предаването на Би Ти Ви " Лице в лице ": " Не скърбя, тъй като " Лукойл " завоюва почтен търг с най-хубава оферта ".

По думите му съветската компания била доста лоялна към българската страна до 2007 година, като плащала всички налози, само че по-късно спряла, когато " отпред на страната беше Сергей Станишев ". Както е известно от доста изявления, " Лукойл " постоянно отчиташе, че работи на загуба, и дълги години не плащаше налог облага.

Сега съгласно Костов " Лукойл " може да се справи без съветски петрол, защото преработва и сега непознат нефт. А един от причините при продажбата на " Нефтохим " на руснаци бе, че комбинатът е планиран да преработва съветски петрол вид " Уралс ". Бившият министър председател пропусна този факт.

За да отклони тематиката, той насочи стрелите си в друга посока. " Виваком е съветска компания ", сподели Костов. " Тя е правоприемник на активите на БТК, а там е цялата система за аналогова връзка на българските служби и на българската войска, която не е цифрова и не може да бъде атакувана от хакери ". Според него там би трябвало страната да наложи контрол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР